dijous, 1 d’octubre de 2009

Manifest

Catalunya es troba ara mateix en una cruïlla històrica indefugible. Després de gairebé trenta anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc polític i jurídic vigent, pel que fa a la nostra realitat nacional, s’han fet evidents amb la darrera reforma de l’Estatut.

No només es tracta de resoldre un fet nacional de profundes arrels històriques. El que està en joc en els propers anys és la possibilitat de construir amb prou garanties d’èxit la Catalunya del futur: un país nacionalment integrador, socialment cohesionat i econòmicament pròsper.

És per això que cada cop som més els sectors socials i econòmics que, partint de sensibilitats ideològiques diverses, reclamem la necessitat d’avançar democràticament cap al lliure exercici del dret a decidir.

En aquest sentit, la consulta popular sobre la independència de Catalunya celebrada el 13 de setembre passat en el municipi d’Arenys de Munt, ha marcat un punt d’inflexió en la conjuntura política actual. Cada cop som més els municipis d’arreu dels Països Catalans disposats a estendre la mateixa iniciativa.

El dret a decidir és l’exercici de la plena democràcia i el reconeixement del dret del poble català a decidir el seu futur en llibertat. Ara és l’hora de decidir.

És per tot l’exposat que manifestem el següent:
· Fem una crida a totes les beguetanes i beguetans a sumar-se i donar suport en favor de l’exercici democràtic del dret a decidir.

· Convidem a tota la ciutadania i entitats de Begues a adherir-se a l’entitat Begues decideix per fer efectiu l’exercici del dret a decidir en el municipi de Begues.

· Ens comprometem a organitzar properament una consulta popular en el municipi de Begues amb la pregunta següent: “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada